Jo lähes puolet hankkii verokortin verkosta - kokeile sinäkin!

Vuoden 2014 verokortit tulevat joulu-tammikuussa postitse kaikille. Uusi verokortti on voimassa helmikuun alusta alkaen. Jos kotiin tulevassa verokortissa on muutettavaa, tee muutokset verkossa.

Automaattisesti 4,6 miljoonalle asiakkaalle kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Tulostamalla saat verokortin heti käyttöösi

Onko elämäntilanteesi tai tulosi muuttuneet? Kotiin tullut verokortti ei silloin ehkä ole sopiva. Uuden verokortin saat helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti
Muutosverokortin voit joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis. Voit tehdä verokorttiin muutoksia läpi vuoden.

Helpotusta uudistuksilla

Vuoden 2014 alusta alkaen työntekijän ei tarvitse toimittaa tai esittää työnantajalle verokorttia, jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. Työnantaja kertoo, tarvitaanko paperinen verokortti. Muutosverokortti pitää toimittaa tai esittää työnantajalle aina.

Verokortissa oleva A-vaihtoehto on palkkakauden tulorajaan perustuva ennakonpidätys ja B-vaihtoehto on yhden tulorajan ennakonpidätys. Jatkossa työnantaja käyttää automaattisesti vaihtoehtoa A ja vain työntekijän pyynnöstä B-vaihtoehtoa. Verokorttia ei siis enää tarvitse toimittaa pelkän A- ja B-valinnan takia.

Verohallinto palvelee verkossa monipuolisesti

Vero.fi:stä löydät kattavan tietopaketin verokorteista ja niiden tilaamisesta. Verotiimi neuvoo ja vastaa kysymyksiin Suomi24-palvelukanavalla
Veroprosenttilaskurilla voit tarkistaa, onko oma veroprosenttisi oikea. Verokortin tilaamisen testaus onnistuu demolla osoitteessa vero.fi/verokortti.