Hae korkeakouluihin yhteishaussa 3.3.-1.4.2014

Korkeakoulujen yhteinen hakuaika on 3.3.–1.4.2014. Haku päättyy tiistaina 1.4. klo 16.15. Poikkeuksena ovat Taideyliopiston ja Tampereen yliopiston teatterityön koulutukset, joihin hakuaika päättyy jo perjantaina 14.3. klo 16.15.

Korkeakouluihin haetaan nettihakulomakkeilla

Ammattikorkeakoulujen yhteishaku

Ammattikorkeakouluissa on omat yhteishaut nuorten suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen, aikuiskoulutukseen ja ylempiin amk-tutkintoihin. Ammattikorkeakoulujen yhteishaussa voit hakea nuorten suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin, aikuiskoulutuksiin sekä ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin.

Kevään 2014 yhteishakujen koulutustarjonta (Opintopolku.fi)

Yliopistojen yhteishaku

Yliopistojen yhteishaussa voit hakea yliopistoihin päävalintoihin. Voit hakea kaikkiin yliopistoihin sekä alempaan että ylempään korkeakoulututkintoon tai vain alempaan korkeakoulututkintoon. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan ja Teatterikorkeakouluun ja Tampereen yliopiston teatterityön koulutukseen hakuaika päättyy 14.3.

Yliopistojen erillisvalintoihin, esimerkiksi maisteriohjelmat, haet suoraan yliopistoon, eikä niihin haeta yhteishaussa.

Kevään 2014 yhteishaussa mukana olevat koulutukset (Opintopolku.fi)

Kysyttävää hakemisesta?

Valinnat julkistetaan heinäkuussa

Korkeakorkeakoulut ilmoittavat valinnan tuloksista viimeistään 15.7.2014. Ammattikorkeakoulujen nuorten yhteishaussa vapaaksi jääneille paikoille järjestetään täydennyshaku 28.7.–31.7.2014.