Uusi verokorttisi saapuu pian - tee mahdolliset muutokset verkossa

Viimeistään 14.1.2015 kotiin tuleva verokortti on voimassa helmikuun alusta 2015 lähtien. Tammikuussa toimitaan vielä vanhalla verokortilla.

Verokortin tuloraja nollautuu vuodenvaihteessa ja vero pidätetään perusprosentilla. Et siis tarvitse uutta verokorttia pelkästään tammikuulle.

Työntekijän ei tarvitse toimittaa työnantajalle verokorttia, jos työnantaja on pyytänyt ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti. Työnantaja kertoo, tarvitaanko paperinen verokortti.

Kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Tarkista kuitenkin veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset.

Muutosverokortti pitää toimittaa tai esittää työnantajalle aina. Verokortti kannattaa viedä työnantajalle hyvissä ajoin ennen palkanmaksua.

Tee mahdolliset muutokset verkossa, jos elämäntilanteesi tai tulosi ovat muuttuneet? Kotiin tullut verokortti ei silloin ehkä ole sopiva. Uuden verokortin saat helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti.

Muutosverokortin voit joko tulostaa itse tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis.

Lisätiedot:
Verohallinnon tiedote