Sosiaalinen media työnhaun tukena

Seuraavien linkkien kautta löydät vinkkejä, kuinka voit  hyödyntää sosiaalista mediaa työnhaussa.

Kaipaako ansioluettelosi uutta ilmettä?

Sinun kannattaa tutustua visuaalisen CV:n tekemiseen. Visuaalisella CV:llä tarkoitetaan ansioluetteloa, jossa on käytetty graafeja, värejä tai muutoin visuaalisesti näyttäviä ominaisuuksia. Visuaalinen CV tai työhakemus voivat auttaa sinua erottautumaan muista hakijoista

Lue lisää: Sosiaalinen media työnhaussa - visuaalinen CV  

LinkedIn työnhaussa

LinkedIn on sosiaalisen median alustoista eniten työnhakuun keskittynyt palvelu.Sen kautta voit verkostoitua, löytää työpaikkailmoituksia tai vaikkapa tulla headhuntatuksi. LinkedInissä ilmoitetaan avoimeksi hyvin monenlaisia työpaikkoja hiihtokeskustyöntekijöistä insinööreihin. Mikäli sinulla ei vielä ole LinkedIn-profiilia, ota homma haltuun vaikka heti!

Psst... Tiesithän, että LinkedInissä kannattaa olla aktiivinen myös työssä ollessasi. Säännöllinen aktiivisuus somessa auttaa sinua brändäämään itseäsi, mistä taas voi olla hyötyä etsiessäsi uusia työmahdollisuuksia. 

Lue lisää: TE-toimiston vinkit - Linkedin työnhaussa

Tiesitkö, että Facebook on myös erinomainen sosiaalisen median alusta työnhaulle?

Facebook avasi 2018 vuoden alkupuolella uuden ilmoitusalustan, jossa voit hakea ja tarjota työpaikkoja. Työpaikat -ilmoitusalusta on tarkoitettu sekä työnhakijoiden että yritysten käyttöön. Hakuun ilmoitetut työpaikat näkyvät myös käyttäjän uutisvirrassa ja mainoksissa. Avoimia työpaikkoja voit etsiä hakutoiminnon avulla ja  kiinnostavista työpaikoista voit tehdä itsellesi hälytyksen, jolloin Facebook ilmoittaa sinulle uusista avoimista työpaikoista.

Lue lisää: Sosiaalinen media työnhaussa - Facebook

Tuo esiin osaamistasi Instagramissa

Instagram-profiilin avulla voit tuoda esiin osaamistasi tai kädentaitojasi, jolloin Instagram-profiili toimii ikään kuin portfoliona. Voit lisätä CV:seesi tai hakemukseesi linkin Instagram-profiiliisi ja tällä tavoin tuoda osaamistasi esille myös kuvien ja videoiden keinoin. 

Lue lisää: Sosiaalinen media työnhaussa - Instagram

Videot työnhaussa myös yksi vaihtoehto

Videohakemukset, videoCV:t sekä esittelyvideot ovat yleistyneet rekrytoinneissa. Videomuodossa oleva esittely tai hakemus voi antaa työnantajalle hakijasta tietoa, mikä ei käy ilmi hakemuksesta tai CV:stä. Näin ollen videohakemus myös helpottaa hakijoiden esikarsintaa. Videointi hyödyttää myös työnhakijaa, sillä video on mainio tapa tuoda esiin omaa persoonaansa ja asennettaan ilman, että listataan erilaisia adjektiiveja. Videointia voit hyödyntää myös silloin kun kirjoittaminen ei ole vahvuutesi, mutta esiintyminen on sinulle luontaista. Videon avulla voit erottautua muista hakijoista.

Lue lisää: TE-toimiston vinkit - videot työnhaussa