Beredningen av regeringens sysselsättningsåtgärder framskrider enligt planerna

17.1.2020

Beredningen av sysselsättningsåtgärderna har framskridit enligt den tidtabell som fastställdes vid budgetmanglingen i september 2019. De viktigaste stegmärkena under våren 2020 är regeringens aftonskola i slutet av januari och regeringens ramförhandlingar i april.

  • Den 29 januari får regeringen vid sin aftonskola en bedömning av hur arbetet framskrider i arbetsgrupperna på trepartsbasis.
  • Vid ramförhandlingarna i april drar regeringen upp riktlinjer för de åtgärder som ska beredas inför höstens budgetmangling.
  • Målet är att det under höstens budgetförhandlingar ska kunna fattas beslut om åtgärder som motsvarar 30 000 nya sysselsatta.

– För att vårt sysselsättningsmål ska uppnås krävs högklassig beredning och nära samarbete mellan ministerierna. Främjande av sysselsättningen i sin helhet är omfattande och metodarsenalen därefter. Jag har ansvaret för helheten, men detta är inte en ministers eller ministeriets show, konstaterade arbetsminister Tuula Haatainen vid ett evenemang för journalister den 17 januari.

Mer info

Beredningen av regeringens sysselsättningsåtgärder framskrider enligt tidtabellen, ANM:s meddelande 17.1.2020  (tem.fi)