Infosnutt den 21.4.: Så här söker en företagare om arbetslöshetsskydd

17.4.2020

Företagarna i Finland, arbets- och näringsministeriet, FPA samt NTM-centralen ordnar ett öppet och avgiftsfritt infoevenemang för alla företagare on hur en företagre söker om arbetslöshetsskydd. Evenemanget ordnas som distansutbildnimg tisdagen den 21.4.2020 kl. 9.30-11.00.

Under evenemanget får du svar på följande frågor:

  • Vem kan få stöd?
  • Kriterierna för ansökan?
  • Hur går man tillväga då man ansöker om stöd?
  • Vad ska jag ta i beaktan då jag fyller i ansökan?

Under evenemanget besvarar sakkunniga på frågor som ställs under infon.

Talare och sakkunniga är Teija Hautere (FPA), Pirjo Pääkkönen (UF-centret), Ari Sormunen (Nylands NTM-central) och Riku Hurme (Nylands NTM-central).

Hur deltar jag i distansutbildningen?

Du kan delta i vår distansutbildning med en datamaskin som har högtalare och nätverksanslutning. Vi använder oss av plattformen GoToWebinar. Det är även möjligt att delta med en smarttelefon (ladda appen GoToWebinar på din mobil i appbutiken). I samband med att du anmäler dig får du till den e-post som du angett , en länk via vilken du kan delta i utbildningen. I samma e-post finns tilläggsinfo om användningen av plattformen. I anmälningsblanketten ska du fylla i följande uppgifter: namn, e-post, företag/organisation samt info om medlemsskpa i Företagarna i Finland.

Utbildningen sker på finska, anmälningsblanketten och bekräftelsen om anmälan är delvis på engelska.

Utbildningen sparas och inspelningen levereras till alla som anmält sig. Du kan alltså anmäla dig till utbildningen, trots att du inte hr möjlighet att följa med utbildningen vid nämnda tidpunkt.

Ytterligare info via e-pos tkoulutus@yrittajat.fi eller per telefon 09 2292 2962.